Image by Paweł Czerwiński

The

Agenda

WHERE GREAT MINDS REUNITE

2020 was the year of the video call – we learned, worked, visited, and prayed virtually thanks to technology. Now that we are coming out of the video-fog, it is time to take what we learned last year and move things into the future. CTS has over 20 dynamic speakers lined up to deliver thought-provoking General Sessions and targeted Breakout Sessions that will help you implement new technologies to your church.

SEPT.

28

SEPT.

29

SEPT.

30

OCT.

1

view
agenda

AGENDA KEY

Track 1:
Lead & Executive Pastors

Track 2:
Information Technology

Track 3:
Marketing & Social Media

*All sessions listed below are in Mountain Standard Time (MST)

SEPT. 28

DAY 1: REGISTRATION

Registration

Starts at 1:00 PM(MST)

Location:
Pointe Hilton Tapatio Cliffs

West Registration Desk

Welcome to the Inaugural Church & Technology Summit! We are thrilled to have you join us here in Phoenix. Stop by the West Registration Desk to pick up your credentials and get ready for three and a half days of motivation and inspiration. 

Welcome Reception

Starts at 6:00 PM(MST)

Location:

Pointe Hilton Tapatio Cliffs

West Courtyard

Start your conference out on the right foot by meeting your peers at the Opening Night Welcome Reception at the Pointe Hilton Tapatio Cliffs. Enjoy light hors d’oeuvres as you mix and mingle with your fellow attendees. We’re a casual bunch so dress comfortably. 

 
 

SEPT. 29

DAY 2

7:45 am

BREAKFAST

Check out our exhibits located in the Main Lobby

General Session: The Church: Resisting a Change Resistant

Mindset

Speaker: Pastor Luke Barnett

Duration: 1 hr

9:00 am

10:00 am

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

10:15 am

Workshop:
The Necessary Stretches

Speaker:
Pastor Derrick McRae

Duration:
1 hr

Workshop:
5 Things Every Church Website Must Do
Speaker:

Mark MacDonald

Duration:
1 hr

Workshop:
Digital Ministry: Why Digital Matters

Speaker:
Jena Andres

Duration:
1 hr

11:15 am

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

Workshop:
The Changing Landscape of

Religious Giving

Speaker:
Dave López

Duration:
1 hr

Workshop:

Strategies for Reaching Gen Z in the Digital Age

Speaker:
Angie Richie

Duration:
1 hr

11:30 am

Workshop:
Building an Online Campus

Speaker:
Jena Andres

Duration:
1 hr

Workshop:
Digital Discipleship

Speaker:

Mike Brown

Duration:

1 hr

12:30 pm

LUNCH/BREAK

Check out our exhibits located in the Main Lobby

1:30 pm

Workshop:
Digital Ethics

Speaker:
Quacy Smith Esq.

Duration:
1 hr

Workshop:
Cyber Security & The Church: The Threat is Real
Speaker:

Stephan Swinford

Duration:
1 hr

Workshop:
Polishing Your Livestream & Next Steps

Speaker:
Josh King

Duration:
1 hr

2:30 pm

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

General Session: Why Does Digital Transformation Matter to the Church

Speaker: Gary Sprewell

Duration: 1 hr

2:45 pm

End of day. Be sure to explore the beautiful city of Phoenix. Dinner on own.

 

SEPT. 30

DAY 3

7:45 am

BREAKFAST

Check out our exhibits located in the Main Lobby

General Session: The Wonder & Fear of Technology in the Church

Speaker: Mark Moore Jr.

Duration: 1 hr 15 min

9:00 am

10:15 am

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

10:30 am

Workshop:
Real Talk with Sr. Pastors for Sr. Pastors
 

& Private Lunch

Speaker:
A Panel of Sr. Pastors

Duration:
2 hr 30 min

RoundTable.jpg

Workshop:
Blockchain Technology
Speaker:

Dave López

Duration:
1 hr 15 min

Workshop:
Facebook: A Tool of Evangelism & Outreach

Speaker:
Aubrey Barnett-Mattesius

Duration:
1 hr 15 min

11:45 am

LUNCH/BREAK

Lunch will be served in two separate locations Main Lobby & Prayer Pavilion

1:00 pm

Workshop:
How to Recruit & Manage Technology Ministry Teams

Speaker:
Ben Gowell

Duration:
1 hr 15 min

Workshop:
How to Outfit Your Church with the Right Technology Affordably
Speaker:

Stephan Swinford

Duration:
1 hr 15 min

Workshop:
First Impressions: Online and Offline

Speaker:
Ryan Romeo

Duration:
1 hr 15 min

2:15 pm

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

2:30 pm

Workshop:
Virtual Reality: The New Mission Field

Speaker:
Jerry Q. Parries

Duration:
1 hr 15 min

Workshop:
Live Church Website Assessment
Speaker:

Mark MacDonald

Duration:
1 hr 15 min

Workshop:
Repurposing Your Video Content for Social Media

Speaker:
Josh King

Duration:
1 hr 15 min

3:45 pm

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

General Session: The Church: We're not in Trouble, We're in Transition

Speaker: Bishop Joseph Walker III

Duration: 1 hr

4:00 pm

5:15 pm

Exhibition Hall Networking Reception

End of day. There will be light refreshments served at the
Networking Reception from 5:15 pm to 6:45 pm.

OCT. 1

DAY 4: FINAL DAY

7:45 am

BREAKFAST

Check out our exhibits located in the Main Lobby

General Session

Where Do We Go From Here?

Speaker: Chris Sonksen

Duration: 1 hr

9:00 am

10:00 am

BREAK

Check out our exhibits located in the Meal Hall

10:15 am

LAB:
Microsoft & The Faith-Based Community
Speaker:

Laura Williams

Duration:
1 hr

LAB:
Performing an Effective Social Media Audit

Speaker:
TechChurch Staff

Duration:
1 hr

End of Summit. We hope to see you next year!